Вести од компанијата

Волфрамските прстени го симболизираат терминот Засекогаш, особено никогаш не носени

2023-05-08

Прстенот од волфрам е еден од најтешките достапни материјали, најотпорен на гребење од кој било метал.Волфрамски прстени are made from tungsten metal and Carbide powder which are forged together making the most desirable polished ring on the market. On its own, tungsten is a very hard and dense metal, with the highest melting point of all metals - 6,100 degrees Fahrenheit. Alone, tungsten is vulnerable to scratches and damage just like any other metals. It gains its extreme hardness by being combined with a carbon alloy, transforming it into tungsten carbide. 



Четири пати е потежок од титаниумот, двапати потврд од челикот и речиси е невозможно да се изгребе. Добиениот метал може да се дизајнира во венчални прстени од волфрам карбид, кои се и визуелно зачудувачки за да го задоволат окото, доволно издржливи за да издржат секојдневна употреба и хипоалергични. Овие прстени никогаш нема да го изгубат својот лак. Овие прстени може да се оштетат само со екстремни мерки, како што се триење од дијаманти или удирање со чекан.

Волфрамскиот накит на големо е подготвен да ви понуди прстени од волфрам што го симболизираат терминот „засекогаш“, особено „никогаш не носени“. Машките и женските волфрамски прстени се доволно издржливи за секојдневна облека, но сепак доволно брилијантни за да бидат претстава за доживотна посветеност. Почнувајќи од цврсти прстени од волфрам карбид, до прстени со облоги од скапоцени метали, 5 мм, 6 мм, 7 мм или 8 мм, машки и женски, ќе ги најдете волфрамските прстени или венчалните прстени од волфрам што совршено ве претставуваат за свадба, свршувачка и комплетна лежерен изглед во стил.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept